Relaxat
Különleges gondoskodás a nőnek...
Különleges gondoskodás a nőnek...
Különleges gondoskodás a nőnek...
Különleges gondoskodás a nőnek...
Különleges gondoskodás a nőnek...
Különleges gondoskodás a nőnek...

Családsegítő • Kizárólag hölgyeknek – minőség, tolerancia, diszkréció

„A férfiaknak is vannak érzékeny pontjaik, ahol sebezhetőek. És azok a nők, akik saját útjukat járják, nagyon érdekesek lehetnek… nem arról van szó, hogy mindannyian arra kaptunk felhatalmazást, hogy a magunk teljességét fejezzük ki”(Vass Virág)

Társfüggőség - függőség

Hogyan találjuk meg a kiutat?

„A társfüggős viselkedés megakadályozza az egészséges, szabad, egyenrangú és bensőséges emberi kapcsolatok kialakítását"
/Wikipédia/

Napjainkban már nyilvánvalóvá vált, hogy a társfüggőség önmagában kialakuló kórkép, tünetei nem csak alkoholisták családtagjainál jelentkeznek.

A társfüggő többnyire olyan házastársat választ, aki támogatja a függősége fenntartását. Nem érzékeli a határt önmaga és partnere között. Könnyen befolyásolható, manipulálható, kapcsolataiból hiányzik a kölcsönös szabadság biztosítása, az önállóság. Nem szívesen vállal felelősséget önmagáért. Érzelmeit elfojtja, véleményét partnere elvárásaihoz igazítja, ennek megfelelően cselekszik. Egyenrangú kapcsolatra nem tartja magát méltónak, manipulálja partnerét, bizonyítva, mi mindenre képes érte. Megfelelési kényszere miatt azt sem fejezi ki nyíltan, hogy mire van szüksége. A kapcsolat következménye és lételeme az emberi játszmák útján történő manipuláció. A függő kapcsolat kialakulásáért mindkét fél felelős, a játszmában mind a ketten részt vesznek.

A társfüggőség kezelhető, a tünetek enyhíthetők, sőt minimalizálhatók.

A társfüggőség ugyanolyan szenvedélybetegségnek tekinthető, mint az alkoholizmus, a kábítószer abúzus vagy a szerencsejátékokkal való visszaélés. Ennek megfelelően létezik rá megoldás, aminek előfeltétele az említett betegségekkel közös: legelső lépésként az illetőnek fel kell ismernie, hogy ragaszkodása kóros, és el kell fogadnia azt a tényt, hogy segítségre van szüksége, mert az igenis létezik.

Kérjen segítséget! A kudarctűrés, kontrollképesség, asszertív kommunikációs készség, stabil énhatárok fejlesztésével nyitottá válhat a másik szuverenitását is elfogadó, érett, felnőtt párkapcsolat kialakítására!

Pszichológiai segítségnyújtás családoknak, gyermekeknek

A mai kor embere számára a társfüggő gondolkodás- és viselkedésminták olyannyira természetesek, hogy általában fel sem ismerik a problémát. Évezredes beidegződések állnak annak a ténynek a hátterében, miszerint a társfüggők sokkal nagyobb számban nők, mint férfiak.
A „társfüggőség” kifejezést először az alkoholizmussal kapcsolatban használták. Minden szenvedélybeteg mellett van egy kodependens társ, aki egész életét szenvedélybeteg társa életéhez igazítja, így a saját sorsa a szerfüggőtől függ.

Hidd el, egyszer lesz valaki, aki úgy lát tökéletesnek, ahogy vagy!
„Az élet túl rövid ahhoz, hogy egyszer csak felébredj és megbánd. …Amikor új esély adódik, két kézzel kapj érte. Ha ez gyökeresen megváltoztatja az életed, ne ellenkezz. Soha senki nem mondta, hogy könnyű az élet, csak azt, hogy érdemes élni!”

Kapcsolat

E-mail tmarianne.eva@gmail.com
Telefon +36-30-601-1268
Pozsonyi István Egészségcentrum
Könyves Kálmán u. 5
2112 Veresegyház
Nyitvatartás:
Előzetes időpont egyeztetés szükséges
Árak:
  • Felnőtt: 15.000 Ft / 50 perc
  • Gyermek: 12.000 Ft / 50 perc
Relaxat